0

JUSTIFICACIÓ

 

L'aparició dels telèfons mòbils, en la seua versió més moderna com smartphone,  planteja al menys dos dubtes bàsics que les mateixes famílies, el món educatiu, i per extensió, la mateixa societat s'han de plantejar de forma reflexiva i decisòria.

 

Preguntes com quan es pot començar a utlitzar el mòbil, a quina edat, i sobre tot, com s'ha d'ultlitzar en l'ambit personal i socioeducatiu en el dia a dia tenen avui plena vigència. La temàtica no deixa de tenir rasgos candents a més d'evolucionar cap a la popularització veient-se incrementada en el pas del temps.

 

En multitud d'ocasions són els mateixos pares qui deixen el telèfon mòbil als més menuts per tal de què es distraguen, que no els incomoden i, per què no dir-ho taxativament, que no els molesten. Així les coses, el telèfon mòbil s'ha convertit  en una 'sofisticada joguina tecnològica' desitjada pels infants en detriment de les joguines clàssiques propies de cada tram d'edat infantil.

 

De la mateixa forma, i quant als adolescents, també caldria abordar el perill que implica l’ús del mòbil com a eina complementària en les xarxes socials, el qual pot atemptar no poques vegades contra la intimitat personal (ciberassetjament), els drets individuals o d’imatge,  arribant a desembocar en resolucions judicials o amb risc d’afectar la salut mental i promoure addiccions.

Telèfon mòbil

https://www.eldiario.es/sociedad/mariaje-gonzalez-flor-educar-movil-igual-ensenamos-cruzar-paso-cebra_128_10695763.html

https://www.eldiario.es/sociedad/mariaje-gonzalez-flor-educar-movil-igual-ensenamos-cruzar-paso-cebra_128_10695763.html